- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

СДТ Црне Горе: Због шверца 4,3 тоне кокаина оптужница против 21 особе

© Sputnik / Рајко МартиновићЗграда тужилаштва у Подгорици
Зграда тужилаштва у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
Пратите нас
Специјално државно тужилаштво је, Специјалном одјељењу за суђење за кривична дјела организованог криминала, корупције, тероризма и ратних злочина Вишег суда у Подгорици, данас предало оптужницу 21 особе.
Они се терете за неовлашћену производњу дрога, прање новца, недозвољено држање оружја, одавање тајних података и злоупотребе службеног положаја. То је саопштио портпарол Специјалног државног тужилаштва и државни тужилац Вукас Радоњић.
„Оптужница је предата против 21 окривљеног лица и то против: Љ.М., М.О., И.С., Н.Б., П.Л., М.П., Б.Ј., М.М., А.К., В.Б., Г.С., Д.М., Ф.З., И.Н., Т.А., М.Н., Д.К., М.Б., за кривична дјела стварање криминалне организације, против Љ.М., М.О., И.С., Н.Б., П.Л., М.П., Б.Ј., М.М., А.К., В.Б., М.Н., Р.З., Д.М., Ф.З., М.Б. и И.М., за кривична дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога - око 4 т и 300 кг кокаина, против Љ.М., И.С., М.О., Б.Ј. и М.Н., за кривична дјела прање новца - око седам милиона еура, против М.М., А.К. и Љ.М., за кривична дјела изазивање опште опасности и недозвољено држање оружја и експлозивних материја, против Д.К., за кривична дјела одавање тајних података и против Д.К., за кривично дјело злоупотреба службеног положаја, извршена у периоду од 2019. до фебруара 2021. године, у Црној Гори, али и појединим државама Европе и Јужне Америке“, саопштено је из тужилаштва.
У оптужници је предложено да се окривљенима М.О., М.П., В.Б., Т.А., Д.К., М.Б. и И.М., продужи притвор, а да се окривљенима Љ.М., Р.З., М.Н., И.С., А.К., И.Н., Н.Б., Б.Ј., М.М., Д.М. и Ф.З, који су у бјекству и за којима су расписане међународне потјернице, суди у одсуству.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала