- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Евролига чува од заборава непоновљивог Дуду Ивковића

© Sputnik / Максим БогодвидДушан Дуда Ивковић
Душан Дуда Ивковић - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2023
Пратите нас
Душан Дуда Ивковић, један од најпознатијих кошаркаших тренера Европе и света, преминуо је на данашњи дан пре две године, а Евролига га није заборавила. Чува сећање на легендарног Дуду који је уз кошарку волео голубове, била је то љубав до неба!
Дуда Ивковић преминуо је у 78. години 16. септембра 2021. године у болници у Београду од последица воде у плућима и херпеса.
Евролига није заборавила тај датум и на званичном Твитер налогу објављена је слика Душана Дуде Ивковића, као знак почасти. Сећање на једног од највећих и најбољих кошаркашких стручњака живи и живеће.
Ивковић је у два наврата освојио Евролигу. Прво 1997. године са Олимпијакосом, а затим и 2012. године са црвено-белима из Атине, где је оставио неизбрисив траг.
Великан југословенске и светске кошарке рођен је 29. октобра 1943. у Београду. Кошарку је играо само у Радничком с Црвеног крста, где је с јуниорима касније и започео тренерску каријеру.
Са селекцијом Југославије освојио је све осим злата на Олимпијским играма. Радио је у Радничком, Партизану, Арису, Шибенику, ПАОК, Паниониосу, АЕК, Олимпијакосу, Војводини, Динаму из Москве, ЦСКА и Ефес Пилсену.
Пријем кошаркаша Србије - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
СПОРТ
Никола, Вања и Душан за Спутњик: „Циљ и принципи – од почетка до краја!“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала