- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Никола Грбић на крову Европе са Пољацима – сурова доминација у финалу

Никола Грбић  - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2023
Пратите нас
Српски тренер Никола Грбић освојио је са Пољском Европско првенство у одбојци! Пољска је у финалу савладала Италију и то усред Рима са 3:0. Сурова доминација, нема шта - 25:20, 25:21, 25:23.
Да сте некоме рекли пред финале да Италија као домаћин неће узети ни сет, тешко да би вам поверовао. Али, толико је доминантно одиграла екипа коју са клупе предводи Никола Грбић.
Може се рећи да је Италија неку шансу да се врати у меч имала у трећем сету, али је тада Пољска подигла ниво игре, Леон је био незаустављив са сервисима и Италија је пред пуном двораном својих навијача била потпуно немоћна.
Можемо да кажемо једино да остаје жал што Никола не слави вечерас злато са репрезентативцима Србије, али, можда буде прилике за тако нешто у будућности.
Прошле године, у финалу Светског првенства у Катовицама, одбојкаши Италије су искористили притисак Пољака и савладали их 3:1.
Сада је уследила једна врста реванша, односно освете.
Никола Грбић још једном је позлатио 16. септембар – овог датума 2001. је у финалу континенталног шампионата освојио титулу са Југославијом – и то победом баш над Италијом.
Легендарни одбојкаш сада може да се похвали да је био првак Старог континента и као играч и као тренер.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2023
СПОРТ
Влаховић поново тресао мрежу – фудбалски из прве /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала