Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Одржан још један протест „Србија против насиља“

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆПротест "Србија против насиља"
Протест Србија против насиља - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2023
Пратите нас
Протест "Србија против насиља", у организацији дела опозиције, завршен је вечерас испред зграде РТС-а, а саобраћај који је био блокиран у Таковској улици је поново успостављен.
Саобраћај функционише и у осталим улицама где су прошетали учесници протеста, Дечанској, Македонској, Светогорској, као и код Скупштине Србије где је протест и почео.
Испред јавног сервиса говорили су песник из Чачка Јевђеније Јулијан Димитријевић, као и фотограф Драгољуб Замуровић, а прочитани су и захтеви који се конкретно тичу Радио-телевизије Србије.
Учесници протеста, како су навели, захтевају да РТС буде јавни сервис који "истинито, благовремено и потпуно информише грађане о свим важним темама, траже да се чују различита мишљења и да РТС не буде пропагандно гласило".
Траже, између осталог, присуство опозиције у свим информативним и друштвено-политичким емисијама, покретање нове дебатне емисије која би се емитовала у вечерњем термину и била би емитована у 21 час три пута недељно, као и право да се представници опозиције позивају у емисије информативног програма без нужног присуства представника странака на власти.
На протест су дошли председник Демократске странке Зоран Лутовац, посланице те странке Драгана Ракић, Татјана Манојловић, председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић, председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић, председник Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута, шеф посланичке групе Зелено леви клуб Радомир Лазовић, посланик тог клуба Ђорђе Павићевић, политичар Зоран Живковић, посланица "Морамо-Заједно" Данијела Несторовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала