- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америка увезла рекордну количину руског ђубрива

© Sputnik / Кирилл Брага / Уђи у базу фотографијаПроизводња калијумског ђубрива у Волгоградској области
Производња калијумског ђубрива у Волгоградској области - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе су у периоду јануар-јул повећале увоз ђубрива из Русије до рекордних 944 милиона долара, наводи се у подацима америчке статистичке службе.
Претходни максимум је забележен прошле године када је вредност увоза за седам месеци достигла вредност од 900 милиона долара. Ове године је ниво извоза порастао за пет одсто.
Притом, у јулу је куповина смањена три пута у поређењу са јуном скоро за 40 одсто на годишњем нивоу и износи 54,4 милиона долара. Ова вредност представља минимум од августа 2021. године.
Русија је заузела друго место по испорукама ђубрива у САД-у ове године. На првом месту је Канада, која је за седам месеци испоручила ђубрива у вредности од 2,8 милијарди долара. У групи од пет лидера се налази Саудијска Арабија (484,4 милиона долара), Израел (216 милиона долара) и Катар (214,2 милиона долара).
САД су за период јануар-јул текуће године смањиле увоз ђубрива за 22 одсто, до шест милијарди долара. Притом, амерички извоз у тој категорији је пао за 36 одсто и износи 3,6 милијарди долара.
Африка - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
РУСИЈА
Заменик министра трговине Русије за Спутњик: Освајамо нова тржишта – циљ Африка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала