- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда пала пред Бајерном у драматичној завршници

© Sputnik / Милош ТеодосићМилош Теодосић у дресу Србије против Летоније
Милош Теодосић у дресу Србије против Летоније - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде поражени су после преокрета и драматичне завршнице од Бајерн Минхена у финалу Магента спорт купа резултатом 84:82. Иако су од првог, практично до последњег минута имали предност, црвено-бели су на крају погнуте главе напустили терен.
Црвено-беле је на терену предводио искусни Милош Теодосић, који је баш као и против Албе „дириговао“ игром, и фантастичним асистенцијама је спајао саиграче са кошем. Иако има пуних 36 година, Тео и даље прави разлику и ужива у кошарци, што свакако радује све којима је црвено-бела боја у срцу.
Од самог почетка сусрета и уводних поена Адама Ханге, Звезда је имала вођство. Бајерн је све време јурио заостатак, док је тим Душка Ивановића до те последње четвртине и последња два минута успевао да одоли налетима Немаца.
На крају првог полувремена које је Звезда решила у своју корист двоцифреном предношћу 44:34, Милош Теодосић имао је шест асистенција, док је Лука Митровић био најефикаснији са 11 поена, пратио га је Адам Ханга са 8, а Немања Бјелица убацио је пет поена.
Ни двоцифрена предност није била довољна Звезди да осигура трофеј у Минхену. Имала је Звезда 80:76 у финишу, али је уследила серија Бајерна 8:0 за тотални преокрет, и на крају кочаних 84:82.
Бајерн је први пут у мечу повео 51 секунд пре краја преко Дина Радончића. Милош Теодосић промашио је шут за победу са преко 10 метара, да би Симоновић из одбитка после офанзивног скока такође био непрецизан.
Црвену звезду после турнира у Минхену, очекује турнир у Никозији пред почетак нове сезоне.
Иван Паунић - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
СПОРТ
Србији су потребни момци без „ручне“: „Када видиш да један гине, не можеш да стојиш и да гледаш“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала