- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Страхиња славио у српском дербију у Русији и покварио Лазаров и Николин деби

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаФутбол. Суперкубок России. Матч "Зенит" - ЦСКА
Футбол. Суперкубок России. Матч Зенит - ЦСКА - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
Пратите нас
Суверени владар руског фудбалског првенства Зенит из Санкт Петербурга тријумфовао је против Рубина у Казању са убедљивих 3:0 (1:0) у мечу 8. кола, у ком су се на терену нашла тројица српских фубалера. Страхиња Ераковић славио је у двобоју са Николом Чумићем и Лазаром Ранђеловићем, који су дебитовали за домаћи састав.
Пре само три дана три српска потписала „пала“ су у Русији. Рубин је довео Чумића, Дрезгића и Ранђеловића и Лазар се од првог минута нашао у постави Рубина, док је доскорашњи везиста Војводине Чумић шансу дочекао с клупе од 72. минута.
Зенит је који је имао улогу фаворита, успео је да је оправда, а то му је олакшао рани гол Исидора у осмом минуту.
Мреже су до полувремена мировале, да би у наставку сусрета несуђеног појачање Црвене звезде Матео Кабезас Касијера дуплирао предност у 56. минуту, док је свега 180 секунди касније погодио и Клаудињо.
Тада је било јасно да ће тим чијом одбраном је од првог судијског звиждука командовао српски репрезентативац Страхиња Ераковић, однети цео плен с незгодног гостовања.
За разлику од Лазара Ранђеловића и Николе Чумића, Урош Дрезгић који је стигао из Чукаричког мораће да сачека на дебитантски наступ за Рубин из Казања.
После осам одиграних кола у Премијер лиги Русије, Зенит је други са 17 бодова, лидер Краснодар има бод више, док је Рубин у црвеној зони са свега шест бодова и зузима 13. позицију.
Порука навијача Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2023
СПОРТ
Јасна порука навијача Звезде: „Румун има само три брата... Много хвала, браћо“ /фото и видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала