- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија премоћна за Украјину – вицешампионке Европе уписале нову максималну победу

© AP Photo / Virginia MayoОдбојкашице Србије
Одбојкашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
Пратите нас
Српске одбојкашице победиле су репрезентацију Украјине у другом колу квалификација за Олимпијске игре резултатом 3:0 ( 25:18, 25:18, 25:16). Ова победа је друга максимална за Србију од почетка квалификација.
У првом делу првог сета српске одбојкашице нису успевале много да се „одлепе“ од противница, међутим када су стигле до предности од шест поена видела се сигурност и вођство је расло.
Тимски је утакмица текла сјајно, а Јована Стевановић је са два везана аса само повећала самопоуздање српских одбојкашица. Глатко је и без проблема Србија дошла до првог сета, а онда је Украјина пробала да запрети у другом.
Повеле су Украјинке први пут на мечу почетком другог сета, али Тијана Бошковић била је ту када је било најпотребније да се сигурност врати у екипу. После мањих проблема, вицешампионке Европе повратиле су предност и сачувале је до краја сета.
Фантастича игра српских дама пренета је и у трећи сет где су разноцрсних оружјем постепено увећавале предност и корачале ка победи. Имале су сјајне Српкиње девет поена предности, а Александра Узелац је одиграла неколико сјајних поена.
Тијана Бошковић до краја је уписала 22 поена, али се највише истакла у трећем сету када је сервирала четири аса.
Српкиње су у првом колу квалификација савладале репрезентацију Мексика (3:0), а у наредном колу Групе А очекује их сусрет са селекцијом Канаде.
Катарина Лазовић - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2023
СПОРТ
Одбојкашице кренуле Новаковим стопама – преслишан Мексико, нек' се спреми Украјина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала