- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп: Украјина губи у сукобу који је могла да избегне

© AP Photo / Jose Luis MaganaБивши америчким председник Доналд Трамп
Бивши америчким председник Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп изразио је уверење да Украјина већ губи у сукобу који је могла да избегне да је првобитно пристала да изгуби део својих територија, укључујући Крим.
„Медији више не пишу о рату... што значи да Украјина губи“, рекао је Трамп у интервјуу за „Ен-Би-Си њуз“. Трамп је додао да се украјинска офанзива никада није ни догодила.
Осим тога, бивши председник је рекао да сматра да је Кијев у почетку могао да избегне сукоб тако што би пристао да призна губитак дела територија.
„Искрено говорећи, могли су да постигну споразум о мањој територији од оне коју је Русија већ заузела. И нико не би погинуо“, приметио је Трамп, истичући да мисли на „Крим и друге“ регионе који су се придружили Русији.
„Сада нико ни не зна да ли ће Украјина бити узета под контролу“, рекао је он.
Трамп је раније више пута изјављивао да је могуће да актуелни председник САД Џозеф Бајден својом политиком према Украјини гура човечанство ка трећем светском рату. Бивши амерички председник такође је више пута тврдио да би, ако победи на председничким изборима, могао да обезбеди решење ситуације у Украјини у року од 24 сата.
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2023
СВЕТ
Трамп изложио план за окончање украјинског сукоба
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала