Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Спреман сам да се у марту одрже избори

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић.
Председник Србије Александар Вучић. - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је спреман да се у марту одрже београдски и парламентарни избори.
Вучић је прецизирао да ће избори бити расписани до краја децембра и да ће бити одржани 4. марта.
"Избора ће бити, ја сам спреман да изађем опозицији у сусрет и да у складу са оним што су они тражили буду расписани до краја ове, а одржани марта идуће године, против сам повећања цензуса", рекао је Вучић.

Очекујем нове притиске на нас, они се слажу са Куртијем

Вучић је изјавио да очекује нове притиске са запада на Србију у преговорима са Приштином.
"Сад ће нешто ново да смисле, само чекам шта је то ново шта ће да смисле. Они се суштински слажу са свим оним што ради Аљбин Курти, а ово са заједницом српских општина им је "must do it" јер је потписано пре десет ипо година и зато што ми инсистирамо на томе, и нећемо без тога, а овај (Курти) то неће да прихвати. И сад не знају како да изађу из тога, а смислиће нешто да смо ми криви, није важно шта", рекао је Вучић.
Вучић је додао да га не интересују замерке западних дипломата да им оштро одговара, јер није њихов потрчко да му замерају.
"Како да ми замере, шта сам ја, њихов потрчко па да ми замере, шта ћу ја њима да замерим десет пута више? Нисам ја бомбардовао Америку, него су они бомбардовали моју земљу", констатовао је Вучић.
Вучић је рекао да ће радити најбоље што може за свој народ, да ће се борити за њега и да ће увек дати одговор свима који мисле да могу да причају шта год им падне напамет о народу у Србији.

Пред нама нови период у коме морамо да будемо јединствени по кључним питањима

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да је пред Србијом нови период у коме морамо да будемо још снажнији, уједињени и јединствени по кључним питањима.
"Пред нама је нови период у којем морамо да будемо, рекао бих, још снажнији, чвршћи, уједињени, јединствени по кључним питањима, то не значи једноумље и да немате право да другачије мислите", рекао је Вучић гостујући у емисији Хит твит на Пинку.
"Напротив, у Србији као што видите то је свима дозвољено. Србија је једина земља у којој је могуће да заустављате међународне аутопутеве, а да не будете изубијани, као што је то случај у европским демократским земљама, како се називају", навео је Вучић.
Каже да је важно да добро погледамо у будућност, али не шта ће бити за неку годину, већ шта ће бити за 20 година и да вучемо потезе у складу са тим.
Вучић је рекао да Дан српског јединства, слободе и националне заставе говори о нечему што је најважније за једну нацију, а то су јединство, застава, наша прошлост и наша будућност.
"Послали смо поруке одлучности да опстанемо на својим огњиштима и да никоме нећемо дозволити да нас унижава", нагласио је Вучић.
Потврдио је да сутра путује у Њујорк, где ће учествовати у Генералној скупштини УН.
„Очекујем тешке и озбиљне разговоре“, рекао је Вучић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала