Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Милица Ђурђевић Стаменковски поново на челу Заветника: Не треба нам ДОС 2 него национално окупљање

© Sputnik / Лола Ђорђевић Милица Ђурђевић Стаменковски
 Милица Ђурђевић Стаменковски - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
Пратите нас
Милица Ђурђевић Стаменковски поново је изабрана за председницу странке Заветници, саопштила је данас та странка.
Ђурђевић Стаменковски је на Конгресу те странке, одржаном у недељу у МТС дворани у Београду, позвала на национално окупљање, наводећи да је реч о „државотворном блоку у коме има места за све оне који брину о суверенитету државе и идентитету народа“.

„Србији није потребан ДОС 2, већ национално окупљање. Само државотворне снаге могу да доведу до преко потребних промена, и зато вас позивам да одавде подигнемо барјак националног окупљања“, казала је Ђурђевић Стаменковски.

Она је навела да је задатак државотворних снага да понуде другачију политику од актуелне власти, нарочито када је у питању Косово и Метохија и однос према домаћој привреди и селу.
Ђурђевић Стаменковски је додала да национално окупљање није сабирање око лидера и појединаца, већ око идеје и програма.
На Конгресу странке Заветници изгласани су и чланови Главног одбора, Председништва, Генерални секретар, а за председника Политичког савета избран је професор доктор Душан Пророковић.
Окупљенима су се, поред чланова руководства странке, обратили и председник покрета Двери Бошко Обрадовић, заменик председника Покрета обнове Краљевине Србије Душан Радосављевић и потпредседник Нове Демократске странке Србије Предраг Марсенић, додаје се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала