- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

„Превише је невидљив“: Америчка војска на удару шала због „изгубљеног“ авиона Ф-35

CC0 / Unsplash/Y_S / Авион Ф-35
Авион Ф-35 - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
Пратите нас
Америчка војска затражила је помоћ грађана у потрази за скупоценим авионом Ф-35, који је „нестао“ негде изнад Јужне Каролине, због чега је постала предмет подсмеха на друштвеним мрежама.
Невидљиви авион Ф-35 нестао је када се пилот катапултирао, а летелица је остала на аутопилоту. Апел војних званичника грађанима да помогну у потрази изазвао је салву подсмеха на друштвеним мрежама, па су поједини констатовали да је „амерички невидљиви авион превише невидљив да би био пронађен“.
Међу првима је реаговала конгресменка из Јужне Каролине Ненси Мејс која се запитала „како је могуће изгубити Ф-35“.
Шаљиви коментари нису изостали ни када су амерички медији у питању, па је тако Ен-Би-Си на Твитеру написао како „изгледа да су могућности да буде невидљив прејаке“, па зато не могу да га нађу.
Серија коментара исписана је на пост војне базе Чарлстон на Фејсбуку* која је апеловала за помоћ.
Тако су корисници ове друштвене мреже направили фото-монтажу тзв. Амбер алерта (потрага за несталима) са сликом Ф-35, написали „да ли је ово најјаднија објава америчке војске у историји, изгубили скупоцени авион и траже помоћ“, „зар нисте могли да направите апликацију за праћење као кад се изгуби мобилни телефон“…
Неки од корисника су нестанак авиона протумачили на геостратешки начин, уз шаљиву конотацију. Тако је један написао „вероватно је искочио и усмерио га ка Кини“, док је други „посведочио“ како је „видео на хиљаде људи који говоре са руским и кинеском акцентом, возећи се у два велика камиона кроз Јужну Каролину и чамцима по језерима, носећи ронилачку опрему“.
Ф-35 је добио и „улогу“ у америчком филму из 2000. године „Батице, где су ми кола“ (Dude, wherе`s my car) са Ештоном Кучером у главној улози, па је плакат овог филма преправљен у „Батице, где ми је Ф-35“.
Слично је било и на Твитеру, где су корисници „лепили“ плакате са „несталом особом“, док су други предлагали да „притисну дугме на кључу“ па ће се авион огласити.
Поједини су предлагали да га потраже у Украјини, да су га „пронашли локалци и продали у старо гвожђе“, а било је и мишљења да би требало позвати пилотову супругу, па би га он одмах нашао, јер је изгубио авион као да су кључеви.
На то су се надовезали они који су предлагали да америчка војска погледа испод јастука и у кревету,док је било и оних који су тврдили да су га нашли у свом дворишту, али и оних који мисле да га је отела вештачка интелигенција.
*Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке
Авион Ф-35 - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
СВЕТ
Нестао невидљиви авион Ф-35 у Америци, војска моли грађане да помогну
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала