- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски „миг“ пратио амерички патролни авион изнад Баренцовог мора

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаЛовац МиГ-31
Ловац МиГ-31 - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
Пратите нас
Авион америчке морнарице П-8А „посејдон“ приближио се руској граници на Баренцовом мору, ради идентификације је полетео ловац Миг-31 ради идентификације, кршење руске границе није дозвољено, саопштило је Министарство одбране Русије.
Како се наводи у саопштењу, 18. септембра руска средства за контролу ваздушног простора открила су ваздушни циљ изнад Баренцовог мора, који се приближавао државној граници. Да би се он идентификовао и спречило нарушавање границе, ловац МиГ-31 из дежурних снага ПВО Северне флоте подигнут је у ваздух.
„Посада руског ловца идентификовала је ваздушни циљ као патролни авион америчке морнарице П-8А ‘посејдон’. Након што се руски ловац приближио, страни војни авион скренуо је од државне границе Руске Федерације. Није дозвољено кршење државне границе“, објашњава се у саопштењу.
Министарство је истакло да се лет руског авиона одвијао строго у складу са међународним правилима за коришћење ваздушног простора изнад неутралних вода. Руски ловац није прелазио ваздушне путеве и није дозволио опасно приближавање страном авиону.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала