- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Успешно завршена посета: Ким Џонг Ун захвалио Путину на срдачном гостопримству

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун на космодрому "Восточни"
Председник Русије Владимир Путин и лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун на космодрому Восточни - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
Пратите нас
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун успешно је завршио „званичну пријатељску посету“ Русији и захвалио је председнику те земље Владимиру Путину, локалним властима и народу на срдачном гостопримству, јавља корејска Централна телеграфска агенција.
Севернокорејски лидер боравио је у посети Русији од 12. до 17. септембра. За то време посетио је космодром „Восточни“ где се састао са руским председником, Комсомољск на Амуру и Приморје.
„Ким Џонг Ун је изразио искрену захвалност за то што су током целе његове посете Русији председник Путин, руководство и народ Русије посвећивали посебну пажњу посети и пружили топло гостопримство. Пожелео је Русији просперитет, а руском народу благостање“, наводи се у саопштењу.
Истиче се да ће посета Ким Џонг Уна Русији „заувек остати урезана на страницама историје као етапа која је учврстила везе традиционалних односа добросуседства и сарадње између Северне Кореје и Русије“. Такође се наводи да ће се односи између земаља развијати у духу пријатељства и солидарности.
Иначе, на основу јавности доступних података израчунато је да је оклопни воз лидера Северне Кореје током посете Русији прешао руским железницама више од 4.000 километара.
Опширније о овој теми погледајте и у видеу:
Визит лидера КНДР Ким Чен Ына в Комсомольск-на -Амуре - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
РУСИЈА
Панцир и дронови-камиказе на поклон: Ким завршио посету Русији /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала