- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Гвардиола причао о Звезди – па се сетио Југославије и Ђоковића: „Не знам што, али тамо је увек лепо“

© AP Photo / Manu FernandezПеп Гвардиола
Пеп Гвардиола - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2023
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде састају се у првом колу Лиге шампиона против Манчестер ситија у уторак од 21 час, а Пеп Гвардиола пред ту утакмицу говорио је о успоменама које га асоцирају на Србију и Југославију.
Са пуно самопоуздања Манчестер сити дочкеује Црвену звезду која на гостовање стиже после изненађујућег пораза од Чукаричког у домаћем шампионату.
Иако је изјавио да ће против Звезде играти са другим тимом Пеп Гвардиола има поштовања за црвено- беле, нарочито за тренера Барака Бахара.

„Видео сам да је прошле сезоне био у Макаби Хаифа, да је играо чврсте утакмцие са Јувентусом, Бенфиком, ПСЖ-ом. Видели смо шта је урадио против Мбапеа, Месија, Нејмара… Има храбрости и верујемо да ће бити слично и уторак“, рекао је прослављени Шпанац.

Гвардиола се присетио утакмице из 1996. године када је носио дрес Барселона, тада је такође био Звездин противник, али као играч. То му је био повод да се сети Југославије и помене и Новака Ђоковића.

„Памтим тај меч, нисмо играли добро. Увек је лепо тамо. Памтим кад смо играли у Хрватској прошле сезоне. У бившој Југославији увек имају одличну атмосферу и такмичаре, као и у ватерполу, погледајте Ђоковића. Не знам зашто, можда због школе, због васпитања, али имају то“, истакао је Гвардиола.

Подсетио се и Марадониног гола у дресу Барселоне против Звезде. О том лобу из 1982. године и дан данас се говори.
„Памтим кад је Дијего Армандо Марадона дао онај гол против Звезде. Не знам на енглеском да кажем шта је урадио“, рекао је Гвардиола и насмејао се алудирајући на лоб.
За тренутну екипу Црвене звезде прослављени Шпанац као једну од особина истиче агресивност.
„Веома су агресивни. Не бране се ‘човек на човека’, али некад и то раде и морамо да будемо спремни. Брзи су у транзицији, играју систем 5-3-2, морамо да будемо спремни да добро читамо њихову игру“, рекао је Пеп Гвардиола.
Марко Шћеповић - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
СПОРТ
Нови Пазар или стари Партизан?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала