- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војна индустрија ради 24 часа: Производња повећана и десет пута

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаСистем "Искандер" у акцији у Украјини
Систем Искандер у акцији у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2023
Пратите нас
Производња дронова-камиказа „ланцет“, „куб“, као и дронова „тахион“ и „гранат“ биће вишеструко повећана због проширења производних капацитета, рекао је новинарима Бекхан Оздојев, индустријски директор за наоружање, муницију и специјалну хемију државне корпорације Ростех.
„Проширени су производни капацитети беспилотних летелица, због чега ће се производња модела „куб“, „ланцет“, „гранат“, „тахион“ и других вишеструко повећати“, рекао је он.
Оздојев је такође подсетио на планове да се удвостручи производња ракета "китолов", "стрела", "вихр", као и противваздушних ракета 9М333.
Највећи раст производње у оквиру реализације државних набавки забалежили су тенкови и борбена возила на њиховој бази, вишецевни ракетни системи, тешки системи за бацање пламена, термовизори и други оптички инструменти.
„Предузећа укључена у реализацију програма државних набавки раде даноноћно. Обим производње разних врста наоружања је повећан од 2 до 10 пута, за неке врсте десетине пута", објаснио је он, посебно истакавши да је повећана производња пројектила за комплексе "кинџал", "искандер" и "панцир", авијационих бомби, артиљеријских и тенковских граната.
КАВЕР инфографика Тешка ракета Сармат - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
МУЛТИМЕДИЈА
ИНФОГРАФИКА „Сатана 2“ - упознајте руску ракету која нема премца у свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала