- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Северни морски пут заштићен: Руски ловци увежбавају пресретање крстарећих ракета изнад Чукотке

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМиГ-31 са ракетом "Кинџал"
МиГ-31 са ракетом Кинџал - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2023
Пратите нас
Посаде ловаца МиГ-31 увежбавале су пресретање крстареће ракете условног противника изнад Чукотке, саопштило је Министарство одбране Русије.
У Чукотском и Беринговом мору настављају се тактичке вежбе снага Тихоокеанске флоте „Финвал-2023“ за заштиту комуникација Северног морског пута под руководством главнокомандујућег Ратне морнарице Русије, адмирала Николаја Евменова.
„Једна од важних епизода вежбе је увежбавање противваздушне одбране полуострва Чукотка од ваздушног напада условног противника. У циљу пресретања крстарећих ракета- мета Са аеродрома Анадир су подигнута два дежурна ловца МиГ-31. Посаде су уништиле ваздушне циљеве, користећи ракете класе 'ваздух-ваздух'. Након извршавања задатака авиони су се вратили на базни аеродром“, наводи се у саопштењу.
У вежбама „Финвал-2023“ учествује око 10.000 војника и више од 50 јединица војне технике, укључујући бродове и помоћна пловила, подморнице, авионе и хеликоптере морнарице, обалске ракетне системе „бал“ и „бастион“, као и оклопна возила на точковима и гусеничаре.
Током маневара успешно су изведена гађања крстарећим ракетама на циљни положај у североисточном делу Беринговог мора.
Све епизоде ​​вежби су одбрамбеног карактера и предвиђене су за побољшање обуке снага за дејства на североисточним границама Русије, наглашава Министарство одбране Русије.
Руска ратна флота на паради у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
РУСИЈА
Почеле велике војне вежбе за заштиту Северног морског пута /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала