Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић у Њујорку на пријему код Шолца, позвао га да посети Србију

© Фото : Инстаграм/БудућностСрбијеАлександар Вучић и Олаф Шолц
Александар Вучић и Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2023
Пратите нас
Председник Александар Вучић присуствовао је у Њујорку пријему који је приредио немачки канцелар Олаф Шолц поводом 50. годишњице чланства Немачке у УН и том приликом позвао је Шолца да посети Србију.
„Искористили смо прилику да разменимо мишљења о актуелној геополитичкој ситуацији, улози и значају УН у данашњем свету, али и о доприносу који ми, као земље чланице, можемо да дамо у решавању постојећих глобалних изазова“, објавио је Вучић на друштвеним мрежама.
Вучић је додао да се са немачким канцеларом сагласио да је 78. заседање Генералне скупштине Уједињених нација одлична прилика за лидере света да се састану и отворено разговарају о реалним проблемима са којима се сви сусрећемо.
„Поновио сам позив канцелару Шолцу да посети Србију, како бисмо подробно размотрили сва питања од значаја за унапређење сарадње између наше две земље“, поручио је Вучић.

„Изузетна прилика да се глас Западног Балкана чује јаче и боље“

Вучић је објавио да је у Њујорку на бројним сусретима са лидерима региона и шире разменио мишљења о најважнијим питањима и да је заседање Генералне скупштине Уједињених нација изузетна прилика да се глас Западног Балкана чује јаче и боље.
„Са пријатељима Каталин Новак, Руменом Редевим, Наташом Пирц Мусар, Јаковом Милатовићем и Леом Вараткаром и другим лидерима региона и шире. Окупили смо се у Њујорку како бисмо на 78. заседању Генералне скупштине Уједињених нација разменили мишљења о најважнијим питањима данашњице и могућим решењима за неке од горућих проблема“, навео је Вучић.
Он је додао да је то „изузетна прилика да се и глас свих нас са Западног Балкана чује јаче и боље. Очекујем велики број састанака са колегама са свих континената, са којима ћу разговарати о јачању сарадње, обнављању неких старих, традиционалних партнерстава и грађењу нових”.
Председник Вучић борави у САД где учествује на 78. заседању Генералне скупштине Уједињених нација. Вучић ће се учесницима обратити 21. септембра.
О новом дипломатском походу Немачке на Балкан погледајте у новом издању емисије „Свет са Спутњиком“:
Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2023
СРБИЈА
А да се опет звекне? Тешке последице Шолцовог пада на главу: Хитлеровска мржњa према Србима и Русима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала