- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Крајова диже споменик Његошу

© Sputnik / Александар МилачићПетар Петровић Његош
Петар Петровић Његош - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
Пратите нас
Скупштина румунског града Крајове донела је одлуку да се једна од улица у историјском делу града назове по главном граду Црне Горе и да се у близини подигне споменик Петру II Петровићу Његошу.
То је саопштио амбасадор Румуније у Црној Гори Виорел Андерлеану на састанку са председницом Скупштине главног града Јеленом Боровинић Бојовић.
Са друге стране, Подгорица ће веома брзо добити улицу која ће се звати по граду Крајови, једном од културних средишта Румуније, а потом и споменик најпознатијем румунском песнику Михају Еминеску.
"Ово је заиста сјајна иницијатива, и веома важна за наша два града и две државе, посебно с обзиром на нашу жељу да интензивирамо партнерстава са градовима из држава чланица Европске уније. Предузећемо све кораке да се ова и друге сличне инцијативе које доприносе зближавању и унапређењу интеграционих процеса ефикасно и брзо реализују", поручила је Боровинић Бојовић.
Амбасадор Румуније и Боровинић Бојовић су оценили да постоји велики потенцијал за интензивирање сарадње Црне Горе и Румуније и на локалном и на државном нивоу у свим областима, а посебно су истакли значај економске сарадње.
У разговору је било речи и о манифестацији планираној за крај овог и почетак следећег месеца под називом „Дани Румуније у Црној Гори” и Црногорско–румунском бизнис форуму који ће тада бити одржан, пренео је портал РТЦГ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала