- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Победе за Мегу и ФМП, Будућност сломила отпор Игокее /видео/

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићНикола Топић
Никола Топић - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
Пратите нас
Кошаркаши Меге и ФМП су славили у дуелима за пето и седмо место на АБА Суперкупу, савладавши Задар и Цедевиту, а трећу позицију заузела је Будућност победом над Игокеом од 79:68.
Мега је са „стотком“ победила Задар, резултатом 101:78 и освојила пету позицију на турниру који се игра у Подгорици, док је ФМП после продужетка био бољи од Цедевите са 85:81.
Мега је поново одиграла одличну утакмицу и поново је била предвиђена сјајним младим репрезентативцем Николом Топићем који је убацио 27 поена.
Велику подршку имао је од Стефана Миљеновића са 20 поена, док је у тиму Задра бољи од осталих био такође српски кошаркаш – Аријан Лакић је имао 17 поена.
Далеко већа драма виђена је у дуелу ФМП и Цедевите за седмо место, клуб из Железника је успео да слави после продужетка пошто је током регуларног дела меча резултат био изједначен на 70:70.
ФМП је предводио Бојан Суботић са 22 поена, Џунатен Вотсон је додао 17, а на другој страни Шон Армонд је био најбољи са 22 поена, једним више од одличног Грегора Гласа.
За треће место на АБА Суперкупу борили су се Будућност и Игокеа, домаћа екипа је славила са 79:68 у веома неизвесној утакмици.
Будућност су предводили Владимир Михаиловић, Колби Рос и Мекинли Рајт са по 14 поена, док је у Игокеи бриљантан био Никола Танасковић са 27 поена.
У финалу ће играти Партизан и Студентски центар.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала