- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан у драми изгубио финале АБА Суперкупа!

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићПартизан и Студентски центар
Партизан и Студентски центар - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана на невероватан начин су изгубили финале АБА Суперкупа, турнира организован у Подгорици, поражени су од црногорске екипе Студентског центра резултатом 83:81, и пропустили су шансу да освоје јубиларни 50. трофеј у богатој историји клуба.
Партизан је у драми пропустио важан напад, при вођству од 81:80, а плејмејкер подгоричког тима Борна Капуста убацио је невероватну тројку за преокрет.
© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићТрофеј АБА Суперкуп
Трофеј АБА Суперкуп - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
Трофеј АБА Суперкуп
Прва половина уводне деонице је протекла у ритму који је наметнула подгоричка екипа, Партизан је имао заостатак од четири поена после пет минута игре и превише се ослањао на шут за три поена, док је Студентски центар користио шансе и нападао рекет на све различите начине.
У приличном хаосу на обе стране је настављена четвртина, судије су помало изгубиле контролу, агресивни су били играчи подгоричког тима, али је Партизан успео да се отргне притиска и преокрене резултат у своју корист.
Нанели је преузео одговорност у тим моментима за црно-беле, али одбрана није то могла да испрати па је Студентски центар водио са 25:22 после првих десет минута веома интензивне утакмице.
После свега нешто више од минут игре у наставку Жељко Обрадовић је позвао играче Партизана на консултације јер је ривал направио серију од 5:0, а реакција је уследила – погађали су Анђушић и Пантер па је и Андреј Жакељ морао да затражи тајм-аут.
До половине квартала Партизан није успео да ухвати прикључак, много напада је поново завршавано шутем за три поена, без унутрашње игре, а противнику се лопта просто лепила за дланове и улазила је без проблема у обруч.
Ни нови тајм-аут Обрадовића није помогао, СЦ је повео са 40:29 за прву двоцифрену предност, црно-беле је у прикључак затим довео Дозир, тројком, украденом лоптом и потом асистенцијом за кош Копривице, тројка Нанелија је довела меч на посед заостатка (40:38), а до краја полувремена обе екипе су убациле још по два поена, за коначних 42:40.
Партизан је серијом 5:0 на старту другог полувремена повео, Павличевић је тројком изједначио, али је уследио нови низ поена београдског тима за предност од 50:45, чиме је комплетирана серија од 12:3.
Резултатска клацкалица се, међутим, наставила, екипа СЦ је поново заиграла као у првом полувремену и лако истопила разлику, потом и повела после две тројке Богавца, али је Партизан пред последњи квартал повео са 66:63 тројком Пантера у последњим секундама.
Појачао је Партизан одбрану у финалном кварталу, успео је да повиси предност, али не и да је задржи јер је Капуста погодио невероватну тројку за победу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала