- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Патријарх српски Порфирије стигао у Зворник /фото/

© Tanjug / SPCПатријарх Порфирије у Зворнику
Патријарх Порфирије у Зворнику - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
Пратите нас
Патријарх српски Порфирије стигао је у данас у Зворник, где су га пред Старим храмом Рођења Светог Јована Крститеља, који прославља два века постојања, дочекали епископ зворничко-тузлански Фотијем и свештенство, као и неколико хиљада верника.
Долазак патријарха огласио је звук црквених звона, која је древном седишту митрополита зворничких донирао краљ Александар Карађорђевић, саопштила је Српска православна црква (СПЦ).
© Tanjug / SPCПатријарх дочекан песмом, цвећем и латицама ружа.
Патријарх дочекан песмом, цвећем и латицама ружа. - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
Патријарх дочекан песмом, цвећем и латицама ружа.
Стотине малишана одевених у народне ношње и ученика зворничких основних и средњих школа су дуж градских улица и у самој црквеној порти са песмом дочекале патријарха, бацајући пред њега цвеће и ружине латице.
© Tanjug / SPCПатријарх Порфирије у Зворнику
Патријарх Порфирије у Зворнику - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
Патријарх Порфирије у Зворнику
© Tanjug / SPCПатријарх Порфирије ће у Зворнику, на празник Мале Госпојине 21. септембра, служити Свету архијерејску литургију у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице, где ће обавити и чин великог освештања Саборног храма.
Патријарх Порфирије ће у Зворнику, на празник Мале Госпојине 21. септембра, служити Свету архијерејску литургију у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице, где ће обавити и чин великог освештања Саборног храма. - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
Патријарх Порфирије ће у Зворнику, на празник Мале Госпојине 21. септембра, служити Свету архијерејску литургију у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице, где ће обавити и чин великог освештања Саборног храма.
Доксологију у част патријарха Порфирија служило је свештенство архијерејског намесништва зворничког уз учешће епископа Фотија и патријархове пратње.
Патријарх Порфирије у манастиру Високи Дечани - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2023
ДРУШТВО
Патријарх српски након 90 година служи литургију у храму у Зворнику
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала