- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Румуни кажњени због поруке „Косово је Србија“

© AFP 2023 / DANIEL MIHAILESCUНавијачи Румуније
Навијачи Румуније - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
Пратите нас
Контролна, етичка и дисциплинска комисија Европске фудбалске уније (УЕФА) казнила је Фудбалски савез Румуније играњем једног меча без присуства публике и новчано са 52.000 евра због инцидената навијача на мечу квалификација за Европско првенство против тзв. Косова, саопштила је УЕФА.
Румунија је 12. септембра на свом терену победила тзв. Косово 2:0 у мечу квалификација за ЕП 2024. Утакмица је била прекинута у 23. минуту због скандирања домаћих навијача: „Србија, Србија“ и „Косово је Србија“.
Косовски фудбалери су због тога напустили терен, а потом је уследила бакљада домаћих навијача.
После „консултација“ утакмица је настављена, али су румунски навијачи упозорени да не скандирају Србији и не показују транспарент подршке.
У одлуци УЕФА наведено је да је казна изречена због расизма, политичких порука, паљења бакљи, убацивања предмета у терен и блокирања пролаза на трибинама.
Правна служба Фудбалског савеза Румуније је навела да се ради о политичкој, а не о расистичкој или ксенофобичној поруци.
Румунија не признаје Косово као независну државу, а њена репрезентација ће 15. октобра без присуства навијача дочекати екипу Андоре у мечу групе И квалификација за ЕП 2024, односно биће дозвољено присуство деце млађе од 14 година.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала