Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Тројици Срба ухапшеним на КиМ одређен притвор од 48 сати

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Уђи у базу фотографијаХапшење
Хапшење - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
Пратите нас
Специјално тужилаштво тзв. Косова огласило се саопштењем у ком потврђују данашње хапшење тројице Срба од којих су двојица ухапшени у Северној Митровици и Звечану док је трећи Србин ухапшен у Прилужју.
Према саопштењу тужилаштва тројица Срба се терете за кривично дело ратни злочин против цивилног становништва.
„Специјално тужилаштво саопштава да се тројица ухапшених терете за кривично дело ,Ратни злочин против цивилног становништва’, радње санкционисане члановима 142. и 22. Кривичног законика СФРЈ, тренутно кажњеним члановима 31. и 153. КПРК. , кршећи заједнички члан 3. 4 Женевске конвенције од 12. августа 1949. године, члан 4. и 5. (1) Протокола 2 од 8. јуна 1977. године, анекс Женевских конвенција из 1949. године, сва правила међународног права на снази у време оружаног сукоба на Косову и кад год је релевантно за актуелну одлуку, локалне законе, обичаје ратовања и Женевске међународне конвенције и додатне протоколе“, стоји у саопштењу тужилаштва.
Тројици Срба одређено је 48 сати полицијског задржавања након чега ће бити изведени пред судију д асе изјасне о делима која им се стављају на терет.
Подсетимо током јутарњих сати у Косовској Митровици ухапшен је И.Е када је на раскрници код техничке школе њега пресрела специјална јединица Косовске полиције, нешто касније ухапшен је и Д.М кога су ухапсили у Звечану.
З.К је ухапшен у Прилужју када су га радници косовске електродистрибуције позвали да изађе испред куће. Када је изашао њега су специјалци спровели у своје возило и одвели пут Приштине где се налазе сва тројица данас ухапшених.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала