Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

У току још једна акција тзв. косовске полиције: Нова хапшења на КиМ наставак етничког чишћења Срба

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆПетар Петковић
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
Пратите нас
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да данашње брутално хапшење тројице Србе од стране Росу полицајаца представља наставак етничког чишћења Срба од стране Аљбина Куртија. Додао је да је у току је још једна акција такозване косовске полиције у селу Кајково, општина Лепосавић.
"Очигледно је Курти почео да реализује претње које је изрекао у Брислелу да ће Срби да пате и да плате", казао је Петковић на конференцији за медије.
Он је саопштио да је данас је Росу најпре ухапсила Илију Елезовића.
"Сачекали су га код Техничке школе у Митровици и одвели га у правцу Приштине. Он је тежак онколошки болесник. Након тога у Звечану је тзв. косовска полиција ухапсила Драгана Миловића, некадашњег полицајца, домаћина, оца троје деце и одовде. Потом хапсе и трећег Србина, јужно од Ибра, Зорана Костића (73). Њега су буквално отели и у томе су учествовали и радници приштинске Електродистрибуције", казао је он.
Петковић је истакао да је Курти тај који жели да изазове рат.
"Очигледно је да има подршку оних који све време говоре о политици двеју страна., оних који увек желе да поделе одговорност на две стране. Немогуће је да је после силних позива на деескалацију Курти и даље наставља. Срби никоме ништа нажао нису учинили, и сам Курти говори како је мирно на северу, па ми објасните због чега ова хапшења, због чега после последњег дијалога ово ради Курти. Знате ли како се осећају Срби када виде униформисана лица са дугим цевима како хапсе Србе#, навео је.
Он је позвао Запад да каже да ли може да обузда Куртија.
"Ово више нема смисла. Сви његови потези имају подршку некога ко јавно позива на деескалацију, а заправо га тапше по рамену. Ко су ти - убрзо ће се сазнати, о томе ће говорити и председник Србије на Генералној скупштини УН", нагласио је директор Канцеларије за КиМ.
Чланови Савета безбедности УН на заседању у седишту Уједињених нација у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
СРБИЈА
Вучић дао налог о процедури за сазивање хитне седнице Савета безбедности о КиМ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала