- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ватикан је на потезу: РПЦ о могућем новом састанку руског патријарха Кирила и папе Фрање

© Sputnik / Сергей Пятаков / Уђи у базу фотографијаПатријарх Московски и све Русије Кирил и папа Фрања
Патријарх Московски и све Русије Кирил  и папа Фрања - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
Пратите нас
Руска православна црква је отворена за могућност новог састанка патријарха московског и целе Русије Кирила са римским папом, али тренутно такву иницијативу треба очекивати од Ватикана, изјавио је за Спутњик саветник руског патријарха протојереј Николај Балашов.
„Руска православна црква и даље је принципијелно отворена за могућност новог састанка патријарха московског и целе Русије Кирила са римским папом Фрањом. Наравно, овакав састанак треба да буде припремљен на одговарајући начин како би дао резултате“, истакао је протојереј.
Он је додао да руска црква има и активно одржава успостављене канале такве сарадње, које РПЦ остварује посредством Одсека за спољне везе.
Балашов је закључио да, према његовом схватању, иницијалне кораке за могуће разматрање треба очекивати од ватиканске стране.
Претходно, руски амбасадор у Ватикану Иван Солтановски, који је јуче уручио акредитиве папи, изјавио је за Спутњик да је папа Фрања изразио наду да његов састанак са руским патријархом у Хавани неће бити последњи.
Први сусрет патријарха Кирила и папе Фрање одржан је 12. фебруара 2016. године у згради међународног аеродрома у Хавани.
То је први састанак тог нивоа у целој историји РПЦ и Римокатоличке цркве.
РПЦ - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
РУСИЈА
Нова „гвоздена завеса“ поделила хришћане - где је ту „златна милијарда“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала