- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Девојчица из Луганска моли УН: Кијев да обустави гранатирање градова Донбаса /видео/

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаПоследице сукоба у Луганској Народној Републици
Последице сукоба у Луганској Народној Републици - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
Пратите нас
Девојчица из Луганска Фаина Савенкова је у видеу замолила чланове Савета безбедности Уједињених нација да учине све како би Кијев престао са гранатирањем градова Донбаса и убиствима невине деце.
У пролеће 2021. године је Савенкова, која је тада имала 12 година, снимила видео у коме се обратила Савету безбедности УН и замолила да не забораве да деца из Донбаса имају право на детињство и миран живот. Током јесени је скандалозан украјински сајт „Миротворац“ у своју базу унео и девојчицу.
„Желим да се обратим Уједињеним нацијама, свету не треба трећи светски рат, свету не требају мртва невина деца. Хвала свима који то схватају и не подржавају злочине украјинске владе против човечанства и човечности“, рекла је девојчица из Луганска.
Сајт „Миротворац“ је познат је по скандалозним постовима у којима се објављују лични подаци руских и страних новинара, глумаца, политичара и свих оних који наводно представљају претњу националној безбедности Украјине. На списку су и они који су посећивали Крим, као и новинари који су имали акредитације Донбаса и извештавали са тог ратног подручја.
Оне који се нађу на том сајту украјински „Миротворац“ обично називају „сепаратистима“, „сарадницима терориста“, „антиукрајинским пропагандистима“, „агентима Кремља“ и сл.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала