- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Јачање артиљерије: Руска војска добила партију нових модернизованих хаубица „Мста-С“

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаСамоходна хаубица 2С19 "мста с" руских снага у зони специјалне војне операције
Самоходна хаубица 2С19 мста с руских снага у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
Пратите нас
Оружане снаге Русије добиле су прву партију нових модернизованих самоходних хаубица 2С19М2 „Мста-С“, саопштила је прес-служба руске корпорације „Ростех“.
„Унапређена хаубица има јединствене тактичко-техничке карактеристике међу којима су мобилност, висока брзина паљбе, могућност паљбе различитим типовима муниције“, наводи се у саопштењу.
Модернизоване хаубице „Мста-С“ опремљене су ажурираним аутоматизованим системом за навођење и управљање ватром (АСУНО-М) са побољшаном прецизношћу и могућношћу приказивања електронске карте подручја.
„Услед модернизације, значајно су проширене могућности једне од најбољих самоходних хаубица на свету 'Мста-С'. Сада може да делује у режиму 'ватрени налет' и да погађа мету истовремено са неколико пројектила који лете различитим путањама. То смањује време које хаубица проводи на положају и омогућава јој да брзо избегне узвратни удар“, саопштено је из кластера конвенционалног наоружања, муниције и специјалних хемикалија „Ростеха“.
Борбени системи опремљени су модернизованим механизмима система за пуњење, услед чега брзина паљбе при употреби транспортне муниције достиже 10 гађања у минути.
Поред тога, нова „Мста-С“ добила аутономни агрегат са прикључком за климатизацију, захваљујући којој су побољшани услови за посаду. Возач-механичар сада има и аутоматизовани систем који даје информације о стању свих делова возила.
Самоходна хаубица 2С19М2 је предвиђена за уништавање артиљеријских минобацачких батерија, тенкова, противтенковског, ватреног наоружања и система за електронско ратовање, оклопних возила, контролних пунктова, система ПВО и ПРО, уништавање теренских одбрамбених објеката и спречавање маневара тенковских и пешадијских резерви.
Ракетни систем Искандер М - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2023
РУСИЈА
Руска војска објавила најдинамичније снимке војне технике на форуму „Армија 2023“/видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала