- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Од 1. новембра гас скупљи за 10 одсто

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаГас
Гас - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
Пратите нас
Савет Агенције за енергетику (АЕРС) је на данашњој седници дао сагласност о новој цени природног гаса у јавном снабдевању од 1. новембра која ће бити повећана за 10,0 одсто и износити 4,54 дин/кWх без пореза и такси (односно 5,02 дин/кWх са порезима и таксама).
АЕРС је саопштила да је Савет Агенције дао сагласност на одлуке органа управљања 31 јавног снабдевача о новим ценама природног гаса за јавно снабдевање, које ће се примењивати почев од 1. новембра.
Како је наведено, просечна цена природног гаса за све купце који имају право на јавно снабдевање по регулисаним ценама, утврђена на основу максимално одобреног прихода и предвиђених количина природног гаса за продају купцима на јавном снабдевању у Србији, је виша за 10,0 одсто и износи 4,54 дин/кWх без пореза и такси (односно 5,02 дин/кWх са порезима и таксама).
Сагласност Агенције објављује се у Службеном гласнику РС и на интернет страници Агенције.
И након ових корекција, просечна цена природног гаса за јавно снабдевање у Србији (без такси и пореза) и даље је једна од најнижих у Европи, наведено је у саопштењу.
То ће бити друго поскупљење гаса ове године, с обзиром да је гас од 1. маја поскупео за 10 одсто, када и струја за осам одсто.
Цена гаса са порезом је тада повећана на 4,55 динара по киловат сату, а цена струје на 13,31 динар са порезом.
Бензинска пумпа - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
ЕКОНОМИЈА
Од 1. октобра веће акцизе на гориво, дуван, алкохол и кафу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала