Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић са потпредседником Кине: Затражио сам подршку у борби за истину о Косову и Метохији

© Фото : Уступљено Спутњику/Инстагра Будућност Србије АВАлександар Вучић и Хан Џенг
Александар Вучић и Хан Џенг - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић затражио је у разговору са потпредседником Кине Хан Џенгом у Њујорку подршку те земље у борби за истину и поштовање међународног права када је реч о Косову и Метохији.
„Потпредседника Џенга сам упознао са све тежом ситуацијом за српски народ на Косову и Метохији и затражио кинеску подршку у борби за истину и поштовање међународног права“, написао је Вучић на друштвеним мрежама уз фотографију са састанка.
Вучић је у разговору на маргинама заседања Генералне скупштине УН са кинеским званичником размотрио низ питања, од тренутне геополитичке ситуације, заједничких напора на очувању мира, до наставка јачања пријатељских и партнерских односа двеју земаља и два народа.
Председник Србије је навео да је било речи о предстојећој посети Кини, средином октобра, када се очекује потписивање Уговора о слободној трговини, што ће, како је истакао, драстично променити и подићи укупне билатералне односе.
„Замолио сам потпредседника Џенга да пренесе председнику Сију и НРК захвалност Србије на постојаној подршци и искреном пријатељству“, навео је Вучић.
Председник Србије Александар Вучић на Генералној скупштини УН - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
СРБИЈА
Вучић у ГС УН критиковао Запад: Нарушили сте интегритет Србије, а сада држите лекције /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала