- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Зеленском није дозвољено да говори пред америчким Конгресом

© AFP 2023 / PEDRO UGARTEПредседник Украјине Владимир Зеленски долази у амерички Конгрес
Председник Украјине Владимир Зеленски долази у амерички Конгрес - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
Пратите нас
Председавајући Представничког дома америчког Конгреса Кевин Макарти саопштио је да је украјинском председнику Владимиру Зеленском ускратио могућност да говори пред Конгресом.
Макарти је за телевизију „Ен-Би-Си њуз“ истакао да нема довољно времена за говор Зеленског пред Конгресом с обзиром на презаузетост посланика.
Председавајући је подсетио да је Зеленски већ говорио пред Конгресом.
Макарти је раније рекао да ће на састанку Зеленског и двопартијске групе посланика бити постављена питања о извештају о досадашњој помоћи Украјини и будућим плановима Кијева.
Последњи пут Зеленски се обратио америчком Конгресу у децембру 2022. године, када је председавајућа Представничког дома била демократа Ненси Пелоси.

Нема обећања о новом пакету помоћи Украјини

Према писању портала „Панчбоул“, Макарти је рекао да није обећао украјинском председнику да ће се сложити са новим обимом помоћи Кијеву у износу од 24 милијарде долара који је тражила Бела кућа.
Како преноси портал, Макарти је након састанка рекао да је Зеленски одговорио на многа питања о сукобу, али да „Макарти није дао никакве обавезе у вези са пакетом помоћи који тражи администрација“.
Бела кућа је од Конгреса затражила додатних 24 милијарде долара за потребе Украјине, која је од фебруара 2022. већ добила преко 110 милијарди долара различите помоћи од Сједињених Америчких Држава.
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
РУСИЈА
Сензација у Њујoрку: Украјина клонирала Зеленског – један за говорницом, други у публици /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала