- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли је Милан последња Јовићева шанса?

© AP Photo / Luis VieiraЛука Јовић
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2023
Пратите нас
Српски фудбалски репрезентативац Лука Јовић изјавио је да му је велика част и задовољство да игра за тако велики клуб као што је Милан. Јовић је пре три недеље стигао у Милан из Фиорентине на позајмицу до краја сезоне.
Чињеница је да се од Јовића много очекивало после експлозије у Ајнтрахту из Франкфурта, али се карте нису до краја отвориле у Реал Мадриду.
Италијани су се сада запитали да ли је Миланпоследња шанса да Јовић потврди да му је место у самом врху европског фудбала?
„Нисам физички 100 одсто спреман, па ћу морати напорно да радим да бих достигао жељену форму. Ово је велики корак напред за мене. У Реалу се јесам срозао, ствари нису ишле најбоље, али сада сам део једног од најбољих клубова на свету. Надам се да ћу имати среће и да ћу да се вратим на свој стари ниво“, истакао је Јовић, који је пре пет дана дебитовао за Милан на мечу са Интером (1:5).
Потом је додао:
„Учинићу све да остварим циљеве са Миланом. Било је контаката почетком лета, моја жеља је била да дођем у Милан. Чекао сам Милан, све остале понуде сам одбио", рекао је Јовић на конференцији за медије.
Он је признао да је имао понуду Милана и пре три године.
„Паоло Малдини ме је контактирао пре три године када сам био у Реалу, али није дошло до договора. Сада сам овде. Био сам спреман да останем у Фиорентини, али је понуда да пређем у Милан стигла последњег дана прелазног рока. Веома сам срећан што играм за Милан", навео је српски нападач.
Јовић је истакао да је у младости навијао за Милан.
„Мој отац и пријатељи су били навијачи Милана. Остварење сна је играти за Милан. Надам се да ћу својим играма допринети успесима овог клуба. У фудбалу постоји притисак, ствари се брзо мењају из утакмице у утакмицу. У Милану увек морате да се борите са притиском. Мислим да ја нећу имати проблема са тим", истакао је српски репрезентативац.
Јовић је рекао да може да доста научи од француског нападача Оливијеа Жируа.
„Жиру је сјајан играч, он је најбољи стрелац Француске и играо је са великим успехом за бројне клубове. Сигуран сам да сваки дан могу нешто да научим од њега. Надам се да ћу на најбољи начин моћи да га заменим када год је потребно“, додао је Јовић.
Јовић је изјавио да је срећан што ће сарађивати са тренером Милана Стефаном Пиолијем.
„Рекао ми је да верује у мене и да је сигуран да ћемо имати одличну сарадњу. Велико ми је задовољство да радим са њим“.
Српски кошаркаш Владимир Штимац - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
СПОРТ
Штимац посетио Симанића: „Боришу не смемо да заборавимо никада!“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала