- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

МУП упутио апел грађанима због могућих поплава

© Sputnik / Лола ЂорђевићВатрогасци спасиоци
Ватрогасци спасиоци - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2023
Пратите нас
После најаве РХМЗ-а да би непогоде током викенда могле узроковати поплаве, МУП је данас апеловао на грађане, а посебно оне који живе у близини водотокова, да прате упутства надлежног штаба за ванредне ситуације који ће их редовно информисати о околностима у вези с предстојећим непогодама.
Такође је саопштено да су тимови Сектора за ванредне ситуације МУП-а у приправности и ватрогасно-спасилачке јединице су већ ангажоване у превентивним обиласцима терена и потенцијално критичних тачака на угроженим подручјима.
Сектор за ванредне ситуације МУП-а проследио је надлежним штабовима за ванредне ситуације упозорење за предузимање превентивних и оперативних мера у циљу спречавања и отклањања последица временских непогода и заштите живота људи и имовине.
МУП наводи да је потребно да се, у сарадњи са представницима водопривредних предузећа, надлежним инспекцијским и комуналним службама, извршити процену тренутног стања заштитне инфраструктуре на рекама, са посебном пажњом на већ идентификоване критичне локације и на појаву нових критичних места.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала