- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Одвратно је и опасно како лаже“: Захарова се обрушила на Фон дер Лајен због Хирошиме

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2023
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да су опасне неистините изјаве председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен на рачун Русије.
Наиме, Захарова је обратила пажњу на говор председнице Европске комисије на церемонији доделе награда Атлантског савета – америчког аналитичког центра при НАТО, чији је један од овогодишњих лауреата и јапански премијер Фумио Кишида.

„Фон дер Лајен је одржала прилично упадљив говор. Похвалила је шефа Владе Јапана за подршку кијевском режиму и борбу против Русије. Подсетила је да је његова породица родом из Хирошиме, те да су током нуклеарног бомбардовања 1945. године тамо погинули његови рођаци. О САД и вашингтонским џелатима, који су бацили бомбе на јапанске градове и цивилно становништво – ни речи“, написала је Захарова на Телеграму.

Како је додала, Фон дер Лајен, „која је умешана у највеће корупционашке скандале у историји ЕУ, отишла је корак даље“ – за трагедију у Хирошими окривила је Русију.
Захарова је цитирала председницу Европске комисије.

„Ово су дословце њене речи: 'Многи ваши рођаци су погинули када је нуклеарна бомба сравнила Хирошиму са земљом. Одрасли сте слушајући приче о преживелима и желели сте да и ми чујемо те приче, погледамо у прошлост и научимо нешто о будућности... Русија прети да поново употреби нуклеарно оружје. То је одвратно, опасно, и у сенци (у контексту) Хирошиме – неопростиво'. Одвратно је и опасно то како Урсула фон дер Лајен лаже“, написала је Захарова.

Спокојство у музеју је далеко од страхоте Хирошиме пре неколико деценија. - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
СВЕТ
Генерални секретар УН опет заборавио да помене ко је бацио бомбу на Јапан
Уништена Хирошима, после бацања атомске бомбе из америчког  Б-29, 06. августа 1945. Пилот Пол Тибетс авион је назвао Енола Геј, по својој мајци - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
СВЕТ
Сећање на бомбардовање Хирошиме: Јапански политичари заборавили кривца, али су поменули Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала