- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Лучић: Истина победила, наставак рада МТС на КиМ од огромног значаја

© AFP 2023Телеком Србија
Телеком Србија - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2023
Пратите нас
Генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић истакао је данас, након што је у Приштини усвојена жалба тог предузећа на решење о забрани рада његове ћерке фирме МТС д.о.о на КиМ, да је након велике и тешке борбе, за сада истина победила и да је то од огромног значаја за запослене, кориснике и људе који живе у јужној српској покрајини.
Он је изразио задовољство том одлуком, која, како је истакао, потврђује истину и враћа правну сигурност за пословање и функционисање МТС д.о.о у складу са владавином права, саопштено је из Телекома Србија.
Лучић је поручио да је ово само почетак у даљем раду и развоју МТС д.о.о, "која ће сигурно постати лидер квалитетом и разноврсношћу својих услуга".
"Посебно желим да захвалим председнику Републике Србије Александру Вучићу и осталим представницима наших институција на свом мукотрпном раду, посвећености и залагању током овог изузетно тешког поступка. Такође, велико хвала дугујемо представницима међународне заједнице и свим актерима добре воље који су били од неизмерне помоћи да у овом случају право и правда победе“, нагласио је Лучић.
У саопштењу се подсећа да су приштински органи данас усвојили жалбу МТС д.о.о. на претходну одлуку о брисању из регистра привредних друштава и та ћерка фирма Телекома Србија наставља да буде уредно уписана и да и даље нормално послује.
Наводи се да је Агенцији за привредне регистре у Приштини (АРБК) наложено да све измене и податке у регистру поново сагледа уз строго поштовање Бриселског споразума и других меродавних прописа.

Петковић: Одлучном борбом сачувана лиценца МТС-а на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је да је одлучном борбом сачувана лиценца компаније МТС, након што је објављено да је усвојена жалба Телекома на решење о забрани рада те компаније на Косову и Метохији.
"Важна вест за наш Телеком и све Србе на Косову и Метохији! Одлучном борбом у заштити интереса МТС компаније и споразума из Брисела, успели смо да се изборимо и сачувамо нашу лиценцу", навео је Петковић на друштвеној мрежи X (Твитер).
Он је захвалио и директору Телекома Владимиру Лучићу.
"Хвала пуно и директору Лучићу. Чека нас још посла по овом питању, али не одустајемо", закључио је Петковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала