- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алију је требало пола минута да Србији донесе медаљу – стигла још једна виза за Олимпијске игре

© Фото : Рвачки савез СрбијеАли Арсалан
Али Арсалан - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
Пратите нас
Али Арсалан, рвач репрезентације Србије, освојио је бронзану медаљу на Светском првенству у Београду у рвању грчко-римским стилом.
Арсалан је освојио бронзану медаљу у категорији до 72 килограма против Јапанца Шинга Хараде резултатом 9:0 и то за само 30 секунди.
Ово је већ трећа медаља за Србију на овом шампионату света, а укупно 109 за нашу земљу на великим такмичењима.
Арсалан је на тај начин за рвачку репрезентацију Србије обезбедио и трећу визу за учешће на Олимпијским играма у Паризу наредне године.
Српски репрезентативац је на путу до бронзаног одличја прво савладао Иранца, Сорабија. Потом је у четвртфиналу у веома необичном мечу изгубио од Роберта Фритча из Мађарске са 13:10 иако је водио са 10:5. У репесажу је победио Јамола Јумабеава из Узбекистана, такође техничким тушем са 12:3, да би у потпуности заблистао у дуелу са бронзу.
Арсалан је 2022. године освојио златну медаљу на Светском првенству у Београду, а на Европском првенству одржаном у Будимпешти завршио је са освојеном бронзом.
Стеван Мићић - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
СПОРТ
Речи новог српског златног аса цитира и Ђоковић: „Србија ми је у крви!“
Најбољи спортисти борили су се у девет спортова; рвање грчко – римским стилом, рвање слободним стилом, греплинг, џудо, бокс, кик бокс, ММА, теквондо и кјоко шин каи. Победила је Русија резултатом 7:2. - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
СПОРТ
Злато и бронза за крај за српске рваче на СП – још две визе за Игре у Паризу
Најбољи спортисти борили су се у девет спортова; рвање грчко – римским стилом, рвање слободним стилом, греплинг, џудо, бокс, кик бокс, ММА, теквондо и кјоко шин каи. Победила је Русија резултатом 7:2. - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
СПОРТ
Српски рвач преко Албанца до борбе за злато и пласмана на Олимпијске игре
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала