Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Део опозиције на протесту „Србија против насиља“

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIĆПротест "Србија против насиља"
Протест Србија против насиља - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
Пратите нас
Протест „Србија против насиља“ завршен је вечерас испред Радио-телевизије Србије где су поновљени захтеви који се тичу учешћа опозиционих странака у информативним емисијама јавног сервиса, а саобраћај у Таковској улици, као и у Дечанској, Светогорској и Македонској је одблокиран.
Саобраћај је пуштен и код Народне скупштине где је поновљен захтев дела опозиције да се ванредни парламентарни и београдски избори одрже до краја године.
Испред парламента била је постављена велика бина са које су се вечерас први пут обратили политичари и то председник Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута и посланик Демократске странке Срђан Миливојевић.
Јовановић је, обраћајући се окупљенима којих је вечерас било у мањем броју него на претходним протестима, рекао да посао од 5. октобра није завршен и да их на том путу, како је рекао, чекају „психопате које неће имати милости и зато сви заједно морамо ићи до краја тог пута“, пренео је Танјуг.
Јовановић је рекао и да је „Договор за победу“, односно документ који су потписали политичке странке, организатори протеста, врло једноставан, јер „док нам гори кућа, немамо времена за политичке програме“.
Он је најавио следећи протест „Србија против насиља“ за наредни петак у Нишу.
Народни посланик Демократске странке Срђан Миливојевић понео је са собом јарам за волове и „позвао људе да збаце јарам који им је за врат ставила власт“, те са говорнице рецитовао песму „Ми знамо судбу“ Алексе Шантића и цитирао говор српског мајора из првог светског рата Драгутина Гавриловића.
Поред политичара обратили су се и правница Софија Мандић, студент Павле Цицварић и Јелена Михајловић из Пећинаца, а на бину су дошли и говорници са претходних протеста.
На протест су дошли шеф посланичке групе Зелено леви клуб Радомир Лазовић и посланици тог клуба Биљана Ђорђевић и Ђорђе Павићевић, посланица „Морамо-Заједно“ Данијела Несторовић, председник Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута, председник Демократске странке Зоран Лутовац, посланик те странке Срђан Миливојевић, председник Покрета слободних грађана Павле Грбовић, председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић, копредседник странке Заједно Небојша Зеленовић, јавио је Танјуг.
Када је реч о захтевима који се тичу конкретно РТС-а, тражи се, између осталог, присуство опозиције у свим информативним и друштвено-политичким емисијама, покретање нове дебатне емисије која би се емитовала у вечерњем термину и била би емитована у 21 час три пута недељно, као и право да се представници опозиције позивају у емисије информативног програма без нужног присуства представника странака на власти.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала