- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Један од осумњичених за копање тунела аутомеханичар, полиција трага за Подгоричанком

© Фото : Flickr/Vlada Crne Gore/R. KoprivicaОткривен тунел између приватног стана у стамбеној згради у Његошевој улици до депоа у подгоричком Вишем суду.
Откривен тунел између приватног стана у стамбеној згради у Његошевој улици до депоа у подгоричком Вишем суду. - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
Пратите нас
Један од осумњичених за копање тунела испод Вишег суда у Подгорици, Владимир Ерић, запослен је као аутомеханичар.
Трагом информација које је јуче на конференцији за медије објавио министар унутрашњих послова Филип Аџић, који је открио идентитет четири особе осумњичене за копање тунела од приватног стана до депоа Вишег суда, РТЦГ је дошао до информације да је један од осумњичених Владимир Ерић запослен у аутомеханичарској радњи.
Министар полиције Филип Аџић је рекао јуче да је у досадашњој истрази откривено да су у том кривичним дјелу учествовали Вељко Марковић (32), Милан Марковић (53), Дејан Јовановић (30) и Владимир Ерић (32), сви држављани Србије.
Он је на конференцији за новинаре показао њихове фотографије и изразио очекивање да ће уз помоћ Србије или земаља гдје се налазе брзо бити ухапшени с обзиром на то да су, како је казао, након откривања тунела напустили Црну Гору.
Полиција трага за Подгоричанком Кристином Баћовић, због сумње да је дио криминалне групе која је крала доказе из депоа Вишег суда.
Према истим информацијама, њој се прије неколико дана изгубио сваки траг, а полиција и тужилаштво утврђују да ли је злоупотријебила и своју мајку, која је управитељица судске писарнице.
Баћовић је идентификована као особа која је, користећи фалсификовану личну карту, изнајмила стан у сутерену из ког је прокопан тунел до депоа, пишу "Вијести".
Истакнуто је да су копачи имали помоћ једне особе из Вишег суда, као и да су повезани са припадницима једне криминалне организације који су на одслужењу казне у затвору у Спужу.
"Будући да имамо везу људи из Вишег суда, криминалних група и људи који су УИКС-у, могу рећи да смо на трагу откривања мотива. Не можемо рећи који је прави мотив, али смо свакако корак ближе тим сазнањима", казао је Аџић.
Рекао је да су осумњичени напустили Црну Гору 11. септембра, истог дана када је тунел до депоа откривен и то у мањим групама.
Против четворице идентификованих поднијете су кривичне пријаве, а и против два НН лица, рекао је Аџић и додао да су они имали још најмање пет сарадника.
Њима се на терет ставља и кривично дјело криминално удруживање и крађа доказа.
Оперативни подаци полиције говоре да су вође кавачког криминалног клана организовале копање подземног тунела, а инспектори и даље утврђују шта им је био главни циљ.
Акција је према полицијским процјенама коштала више стотина хиљада еура, а полицијска истрага засад иде у неколико смјерова – један је и могућа веза тог клана са неким из подгоричког Вишег суда.
То, међутим, засад није поткријепљено доказима да би случај преузело Специјално државно тужилаштво од колега из подгоричког Основног државног тужилаштва које сада руководи предметом.
Истражитељи претпостављају да је тунел између приватног стана у стамбеној згради у Његошевој улици до депоа у подгоричком Вишем суду могао  бити коришћен за бекство неког од затвореника, ликвидације или уклањање доказа.  - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2023
РЕГИОН
Црногорска полиција: Идентификована жена осумњичена у случају копања тунела до Вишег суда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала