Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Монтгомери: ЕУ да схвати да је "шаргарепа" чланства у ЕУ давно престала да делује

© Фото : Youtube/Hrvatska radiotelevizija/PrintscreenВилијам Монтгомери, бивши амбасадор САД у Србији
Вилијам Монтгомери, бивши амбасадор САД у Србији - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
Пратите нас
Бивши амбасадор САД у Србији Вилијам Монтгомери изјавио је данас да би ЕУ требало да схвати да је "илузорна шаргарепа чланства у ЕУ" одавно престала да делује јер у њу нико у Србији, на тзв. Косову или у Босни не верује.
Он је за Танјуг рекао да се и ЕУ и САД након више од 20 година и даље се држе политике према Босни, која се заснива на Дејтонском споразуму и Приштини на коју гледају као на "јединствену мултиетничку владу", а које никада нису функционисале.
"И Косово и Босна су подељени и сада као и тада. Инсистирамо на врсти мултиетничких друштава каква имамо у САД и ЕУ. Потребна су нам другачија решења на Балкану или ц́е она и даље бити нестабилна са реалном могуц́ношц́у насиља", рекао је Монтгомери.
Додао је да је постојало решење за КиМ које би функционисало, али да је на њега бивша немачка канцеларка Ангела Меркел ставила вето.
Коментаришући јучерашњи говор председника Србије Александра Вучића на Генералној скупштини Уједињених нација, Монтгомери је рекао да је он био добар и промишљен.
"Тачно је нагласио поштовање повеље УН. Такође се фокусирао на развој своје земље. То је нешто до чега изгледа никоме од косовских Албанаца није стало. Нећу се дотицати његових коментара о акцијама на Косову, осим да кажем да има грешака, траума и добрих људи на обе стране. Нагласак мора бити на обе стране које у потпуности покушавају да раде на нормализацији односа заснованој на будућности, а не прошлости", закључио је Монтгомери.
Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2023
СРБИЈА
Вучић за америчке медије о КиМ: Плашим се Куртијевих ескалирајућих мера, очекујемо сигнал САД и ЕУ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала