- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српског сина је „појео“ Београд – сада је похрлио за новцем: „Били смо сиромашни, нисмо имали ништа“

© AFP 2023 / DANIEL ROLANDСрђан Спиридоновић
Срђан Спиридоновић - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
Пратите нас
Срђан Спиридоновић, 30-годишњи аустријски фудбалер српског порекла, требало је пре неколико сезона да постане носилац игре Црвене звезде, али га је то бреме „појело“. Сада је кренуо пут Саудијске Арабије и искрено каже да је то урадио због новца.
Спиридоновић је ушао у круг само једног од српских синова одраслих у иностранству који се није снашао у Звезди и чини се да је дигао руке од озбиљног фудбала.
Са тек напуњених 30 година Спиридоновић је постао члан саудијског друголигаша Хаџер, за годишњу плату од 500.000 долара.
„Ако хоћете да уновчите своју каријеру, ово је право место“; навео је Спиридоновић за аустријске медије.
Као неко ко воли „ноћни живот“, због чега се верује и да није успео да оствари свој пун потенцијал у Звезди, Спиридоновић неће имати ту прилику у Саудијског Арабији.
„Овде је другачији менталитет, много је забрана, не би требало ризиковати“.
Брзоноги фудбалер је навео да му је циљ од почетка каријере да обезбеди егзистенцију својој породици.
„Били смо веома сиромашни, у суштини нисмо имали ништа. Желео сам бољи живот за себе и своју породицу. Морао сам рано да напустим дом и годинама бринем сам о себи. Морате бити ментално јаки да бисте успели. Имао сам много препрека на путу. Ја сам нормалан и приземан дечак, али ако осећам да се према мени неправедно поступа, нећу то прогутати. Многи људи нису могли да се носе са мојом директном и искреном природом. Да сам на време био усмераван како треба мој пут би сигурно био другачији", каже Спиридоновић.
Он је 2020. дошао у Звезду из Пољске, у трансферу вредном 250.000 евра, а пре годину дана је добио исписницу из црвено-белог тима и прешао је у Жалгирис, да би у јулу ове године отишао у Саудијску Арабију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала