- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Оваквој Србији нико ништа не може!“

© AFP 2023 / DOMINIK GAJDAМаја Алексић
Маја Алексић - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
Пратите нас
Тијана Бошковић и Маја Алексић предводиле су женску одбојкашку репрезентацију Србије у шестом колу квалификација за Олимпијске игре до победе над Холандијом, у сјајној утакмици која ће бити упамћена.
Србија је савладала Холандију у максимална три сета и готово да је меч одиграла без грешке.
„Била је ово наша најквалитетнија партија од почетка такмичења и драго ми је како смо одреаговале после јучерашњег пораза од Доминикане”, рекла је Тијана Бошковић.
Србија је показала величину тима пошто је претходно доживела изненађујући пораз.
„Није било лако опоравити се, али још једном смо показале зашто смо једна од најбољих репрезентација на свету. Задовољне смо. Мислим да смо надиграле Холандију у свим елементима данас, ниједног тренутка нисмо осетиле бојазан да би резултат могао да се промени у њихову корист. Све је испало супер на крају. Чека нас још једна утакмица, желимо да завршимо турнир победом и да изборимо олимпијску визу”, додала је Тијана.
Сјајну партију је пружила средња блокерка Маја Алексић са 14 поена.
„Шта рећи за ову екипу, за овај тим, за ову утакмицу уопште. Мислим да је ово наша најбоља утакмица можда и целог лета. Све смо биле максимално фокусиране, дале смо све од себе и то се видело на терену. Мислим да је ова Србија какву ми желимо, да свако одигра и да свој максимум. Знали смо колико нам значи ова победа, после пораза од Доминикане. Оне су добиле Кину, знале смо да ће доћи мотивисане. Држале смо нашу игру од почетка, а кад је тако – онда нам стварно нико ништа не може”, истакла је Маја.
Србија у недељу игра против Кине и победом ће обезбедити визу за Олимпијске игре.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала