- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лош дан за Миомира Кецмановића

© AP Photo / Shuji KajiyamaМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2023
Пратите нас
Миомир Кецмановић, српски тенисер, поражен је у четвртфиналу турнира у Ченгдуу од Александра Саше Зверева, немачког тенисера, резултатом 5:7, 7:5, 6:2. Потом је поражен и у дублу у којем је играо са Александром Бубликом.
Парола је јасна, што је противник бољи морате да играте боље. Миомир Кецмановић чврсто се држао ових речи у мечу против Александра Саше Зверева, немачког тенисера, кога је натерао да се добро презноји за сваки поен.
У првом гему српски тенисер спасао је две брејк лопте, у другом је једну спасао Зверев, а тенис који су играли био је изузетно високог квалитета. Ударци су на обе стране били фантастични, а Мишин форхенд посебно је мучио Сашу.
Кецмановић је у четвртом гему направио брејк, а онда је одмах успео да вратио Зверев и тако је неизвеснот враћена. Преломни тренутак догодио се у 11. гему када је Миомир спасао брејк лопту и тако остао у сету.
После тог сјајног гема, српски тенисер са пуно самопоуздања је ушао у следећи, константно дубоким, снажним лоптама нападао немачког противника и заслужено освојио брејк који му је донео и сет.
Није смео да се опусти Миомир, а управо је то учинио и Зверев је искористио шансу да му одузме сервис гем у раној фази другог сета. У наредном гему имао је две брејк лопте, али их није искористио па је тако Саша повео резултатом 3:1.
Серија поена се наставила све до 40:15. Да је бивши број два искористио једну од те две брејк лопте, други сет би вероватно освојио знатно лакше, али Миомир се храбро борио и преокренуо тај гем.
Држао је Сашу иза основне ллиније, играо је офанзивно и то се још једном исплатило. Сачувао је гем и поново повратио мотивацију и самопоуздање из првог сета.
У наредном гему српски тенисер вратио је брејк, међутим, први следећи направио је немачки тенисер и то спектакуларним потезом када је Мишу прошао на мрежи.
Није успео да преломи други сет српски тенисер упркос великој борби, а Зверев је силовито отворио и трећи одузевши Миомиру још један сервис гем.
Серија се наставила и после његовог сервис гема, али Миомиру се ни у тим тренуцима није имао шта замерити јер је за сваки ударац давао свој максимум.
Други брејк који је немачки тенисер направио у трећем сету био је јасан знак да Србину понестаје снаге. Зверев је успео да преокрене и слави пласман у полуфиналу, а утеха за Мишу јесте да је одиграо одличан меч и да са оваквом игром може да направи добре резултате у наставку сезоне.
У дублу, Кецмановић је играи заједно са Бубликом против Франиска Кабранала и Рафаела Матоса и поражен је у четвртфиналу дубла са 0:2.
Противници су славили са 6:3, 6:3.
Два четвртфинала за Миомира и два пораза. Није му данас био дан.
Последице земљотреса у Мароку - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2023
СПОРТ
Новак упутио поруку подршке Мароку и Либији
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2023
СПОРТ
Данил је остао гладан због финала са Новаком: „Жељни смо резултата“
Новак Ђоковић и Васек Поспишил - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2023
СПОРТ
Ко је Новак када се камере угасе?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала