- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Награда за шампиона мимова: Зашто је Шолц проглашен за „Грађанина света“

Пратите нас
Награда „Грађанин света“ коју је „шампион мимова“, немачки канцелар Олаф Шолц недавно примио у Њујорку делује као опроштајно признање њему и Немачкој која губи ауторитет на сваком пољу, сматра писац Милан Ружић.
Тек што је влада којом председава проглашена најгором у историји Немачке са далеко најмањим поверењем које ужива код Немаца, канцелар Олаф Шолц у Њујорку је добио награду „Грађанин света“ за заслуге у области међународне сарадње. Том приликом рекао је да му је велика част да прими награду заједно са украјинским председником Владимиром Зеленским.
Иронијом судбине, Шолца је неколико дана после примања „престижног признања“ дочекао хладан туш у Њујорку, приликом излагања пред готово празном салом Генералне скупштине УН, због чега су се и немачки медији питали „зар никога није брига шта наш канцелар има да каже“?

Шампион мимова и лош глумац као и Зеленски

Ми у Србији Шолца знамо као човека који је дошао после Ангеле Меркел који је јурио од министарства до министарства и као савршеног објекта за прављење мимова, каже за Спутњик писац Милан Ружић.
Шолц је, не без разлога, шампион мимова на српским друштвеним мрежама, додаје Ружић и подсећа на Шолцов потез кад је после повреде на трчању ставио повез преко ока и изјавио да једва чека реакције.
„Ми суштински можемо да видимо да је изгледа Шолц ставио повез на оба ока, јер он не види да је крив за апсолутни распад своје земље, за губљење ауторитета Немачке, немачких државника, дипломата и немачке политике. А онда, што би се питао Буковски поводом разних ствари а може се применити и на ту награду 'Грађанин света': Што свако мора да буде неко? Е сад, ако погледамо да је Шолц добио награду са Зеленским, онда свако може да испадне неко и да буде као Палма 'Најевропљанин' или грађанин света, или, током ревизије историје кад су најбруталнији могући диктатори проглашени перјаницама демократије и томе слично. Тако да то што Шолц и Зеленски заједно добијају награду и томе се радују, то ништа није лоше. Јер обојица су лоши глумци, то знамо, али и лоши политичари.“
Ружић додаје да није сигуран да би Шолц могао добити неку другу награду тако да му „Грађанин света“ изгледа као опроштајно признање и њему и Немачкој која је такође изгубила ауторитет на сваком пољу на геополитичкој сцени.

Што већи „Грађанин света“ то мањи Немац

Што је више Шолц „Грађанин света“ то је мање грађанин Немачке, сматра Ружић уз објашњење да је циљ глобализма да више не постоје државе и нације, тако да канцелара можемо сматрати првим међу онима који више нису Немци.
„Његова политика, ако је погледамо од 2001. наовамо, некако се као случајно уклапа у те светске токове, у рушење разних влада и потчињавање том неком режиму који би да опонаша интернет у реалном времену. Рецимо, да сви будемо корисници неких људи који плаћају и Шолца и који су плаћали његовог деду који је насртао на припаднике ове групе са којом се Зеленски дефинише и поистовећује. Ја да сам на месту Зеленског који тврди да је Јеврејин пореклом и да примам награду 'Грађанин света' са Олафом Шолцом чији је деда био то што је био, мало бих се запитао где сам дошао и шта то тачно радим.“
Према Ружићу, награда „Најевропљанин“ је ипак престижнија од „Грађанина света“, ако ни због чега другог онда зато што је Драган Марковић Палма ипак путовао Европом о свом трошку.
Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2023
СРБИЈА
А да се опет звекне? Тешке последице Шолцовог пада на главу: Хитлеровска мржњa према Србима и Русима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала