- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Снага вере: Јединстветна подземна црква у зони специјалне операције /видео/

© AFP 2023 / ALEXANDER KHUDOTEPLYРуска православна црква
Руска православна црква - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2023
Пратите нас
Олтар, купола, иконе на зидовима, свеће, служба је у току и у цркви се налази неколико војника учесника специјалне војне операције. Војни свештеник отац Дмитриј открива како је настала подземна црква.
Црква је направљена четири метра под земљом, а фронт је удаљен само више десетина километара. Ту се налазе јединице руске групе „Запад“ и врши се ротација војника.
Свештеник истиче да је духовна храна неопходна, војници пале свеће, моле се за рањене и погинуле, за своје здравље и здравље њима блиских људи.

„Ово није само склониште за војнике, то је нешто много грандиозније. Можда ћемо с Божјом помоћу некада и манастир основати, о томе смо већ разговарали приликом изградње храма“, рекао је отац Дмитриј.

Храм још нема име и тек је почео са радом почетком месеца. За пројектовање и изградњу је било потребно више од два месеца.
Услови у граду-склоништу нису лошији него у великим касарнама. Струје има свуда, у подземној трпезарији ради клима. Кувар под надимком „Балу“ је навео да је кухиња предвиђена за исхрану стотине војника и истакао да је веома важна квалификација кувара и његових помоћника. Наводи да је кухиња одлично опремљена, као да се налази у граду, као и да је у кухињу спроведена вода са извора.
Војници планирају да изграде и биоскоп у коме неће само гледати филмове и телевизију, већ ће имати и „он-лајн“ разговоре са родбином.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала