- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Француска и Америка у клинчу због играча који нема везе ни са једнима ни са другима

© AP Photo / Charles KrupaЏоел Ембид
Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
Пратите нас
Џоел Ембид, камерунски кошаркаш и прошлогодишњи најбољи играч НБА лиге, тема је око које ће се у наредном периоду сукобити Француска и Америка, бар ако је судити према наводима из Париза.
Ембид, кошаркаш рођен у Камеруну, тачка је спорења Француске и Америке, које иако он нема никакве везе са њима, желе да га имају у тиму за Олимпијске игре.
Французима је императив јасан, Олимпијске игре се одржавају у Паризу и њихов кошаркашки савез жели да уради све како би тим остварио добар резултат.
Нарочито после катастрофе на минулом Мундобаскету и испадања већ после прве фазе такмичења.
С тим у вези, Французи желе да дају пасош Камерунцу, што је потврдио и председник Кошаркашког савеза Француске Жан-Пјер Сијута.
„Желимо да Ембид игра за нас, али му никада досад нисмо послали званичан позив. Причу у медијима су стварали други. Ситуација је деликатна јер и репрезентација Америке жели да Џоел буде њен члан“, навео је Сијута.
Како је и Америка остварила лош резултат на Мундобаскету, припреме за Олимпијске игре су већ почеле, најављен је повратак „великих имена“, али и Французи имају императив да ускоро сазнају на кога могу да рачунају.
С тим у вези, Ембид је добио својеврсни „ултиматум“.
„Одлука у вези са Ембидом ће бити донета брзо. Надамо се да и он то зна. Требало би да имамо одговор до 10. октобра, тај датум смо поставли као рок“, навео је Сијута.
Француска ће на Олимпијским играма наступити као домаћин, а на турнир су се досад квалификовале Србија, Канада, Немачка, Аустралија, Јужни Судан и Јапан.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала