- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руси владају Кином: Роман направио чудо – Карен прекинуо пост

© AP Photo / Alberto PezzaliРоман Сафијулин
Роман Сафијулин - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
Пратите нас
Роман Сафијулин, руски тенисер, пласирао се у финале турнира у Ченгдуу после маестралне победе над Италијаном Лоренцом Мусетијем резултатом 6:3, 6:4. Успешан дан за руске тенисере употпунио је Карен Хачанов који је такође обезбедио финале, али у Џухаију, победом над Себастијаном Кордом резултатом 7:5, 6:4.
Највеће изненађење турнира у Ченгдуу је Рус Роман Сафијулин који је управо у овом кинеском граду стигао до свог првог АТП финала у каријери.
Редом је побеђивао Накашиму, Еванса, Томпсона, али посебно импресивна била је победа над Мусетијем, 18. тенисером света којем руски тенисер није препустио ни сет.
Сафијулин је прву брејк лопту пропустио, али је поново имао шансу у осмом гему коју је искористио после чега је потврдом брејка дошао и до сета. У другом сету ситуација је била слична, међутим оно што је највеће изненађење је да Италијан током целог меча није имао ниједну брејк лопту.
Роман јесте направио велико изненађење, али је ово финале заправо плод велике количине рада и уложеног труда као и награда за добру сезону у којој је играо четвртфинале Вимблдона, финале једног челенџера, али се и усталио на Мастерсима где је редовно пролазио квалификације и стизао до другог кола.
Још један Рус био је на терену и пласирао се у финале, то није Карену Хачанову прво у каријери, али је прво после годину и по дана.
Последњи пут када је прошао полуфинале било је у Аделејду почетком прошле године, док титулу чека скоро пуних пет година, јер је последњу освојио 2018. године на Мастерсу у Паризу.
У Кини све мирише на то да руски тенисер може да прекине пост, јер је показао сигурност и одличан тенис против Себастијана Корде кога је полуфиналу савладао резултатом 7:5, 6:4.
Током првог сета Хачанов и Корда разменили су по брејк, али је Карен противнику у 11. гему поново одузео сервис гем и тиме ставио тачку на први сет. Донело му је то самопоуздање пред почетак другог сета у којем је од старта доминирао.
Везао је руски тенисер два брејка и повео је резултатом 3:0, а до краја је Корда успео да му одзме само један сервис гем што није било довољно да га угрози.
Карен ће у финалу имати нешто лакши посао од свог сународника јер га чека Нишиока. Јапанац није згодан противника, у полуфиналу савладао је Аслана Карацева, али сигурно је мање опасан од противника са којим се у финалу среће Сафијулин.
Роман ће се за прву титулу у каријери борити против Саше Зверева који је претходно елиминисао Григора Димитрова. Нмеачки тенисер не игра толико добро да не би могао да буде рањив. Одличан меч против њега одиграо је Миомир Кецмановић, али Сафијулин ће морати још боље од српског тенисера.
Марија Сакари - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
СПОРТ
Гркиња била на мети осуда – а онда одлучила да се угледа на Руса: „Данил је паметан“
Вера Звонарева - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
СПОРТ
Вера – апсолутна легенда! /видео/
Новак Ђоковић и Маријан Вајда  - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
СПОРТ
Новаков дугогодишњи ментор остао без посла
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала