Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучевић: Курти искључиви кривац за ситуацију на КиМ

© Sputnik / Дејан СимићMинистaр одбране Милош Вучевић
Mинистaр одбране Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
Пратите нас
Потпредседник владе и министар одбране Милош Вучевић рекао је, коментаришући јучерашње догађаје на Косову и Метохији, да је став државе Србије да је председник привремених приштинских институција Аљбин Курти искључиви кривац за све оно што се дешава на КиМ.
Вучевић је, током отварања међународног сајма наоружања и војне опреме "Партнер 2023", навео да су у питању велики изазови за нашу државу.
"Нама није лако да све ово организујемо у околностима које нас прате, да не будемо наивни да се правимо да се не дешава или да се није дешавало све оно што се дешавало јуче. Али, оно што се дешава данима, недељама и месецима на Косову и Метохији - то су озбиљни и велики изазови за нашу државу", навео је Вучевић.
Како је рекао, српски живаљ на КиМ налази се у готово немогућој ситуацији.
"Кратко ћу резимирати са оним што јесте став државе Србије - да је политика Аљбина Куртија, он сам лично, искључиви кривац за све оно што се дешава на КиМ", рекао је Вучевић.
Према његовим речима, Србија од КФОР-а очекује далеко активнију улогу, а не да се, како каже, дозвољава лов на Србе до истребљења последњег од њих.
Председник Републике Србије Александар Вучић са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
СРБИЈА
Вучић обавестио Боцан-Харченка да Курти спроводи брутално етничко чишћење на КиМ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала