Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Зона тоталног безакоња: Приштина од Запада добила дозволу за – ликвидацију Срба

© AP Photo / Dejan SimicevicПолицајац тзв. косовске полиције
Полицајац тзв. косовске полиције - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
Пратите нас
Приштина је добила зелено светло да на Северу КиМ прогласи „зону антитерористичке операције“. Такo сви цивилни закони престају да важе. Фактички је дата „дозвола за ликвидацију“, а у овом случају, сваког Србина кога приштинске снаге сматрају за „терористу“, упозорава за Спутњик Божидар Спасић пензионисани оперативац некадашње Државне безбедности.
У року од неколико сати после покушаја Срба да поставе барикаде код села Бањска на Косову и Метохији када је убијен један косовски полицајац, а неколико учесника рањено, приштинска власт је четири општине на северу прогласила „зоном антитерористичке операције“.
Шта то тачно у пракси значи?

Дозвола за убијање Срба

Божидар Спасић, пензионисани припадани ДБ објашњава да је то ситуација када престају да важе сви цивилни закони и ономе које такво стање прогласио, даје одрешене руке да ради шта хоће.
„Када се један део територије прогласи зоном антитерористичких операција тиме та држава, а у овом случају лажна држава Косово, хоће да каже да је на њену територију упала терористичка група. То значи да су ангажоване све полицијске снаге и да имају задатка не заробљавања, већ ликвидирања „терориста“. Замена је теза проглашење зоне терористичких операција и ово је урађено само да би се Срби прогласили терористима. Иначе, таква зона се изузетно тешко проглашава, њу треба по правилу да прогласи парламент и да се донесе и закон који би се примењивао у тој зони дејствовања“ каже Спасић.
Из овога је јасно, додаје Спасић, зашто је Приштина овај део прогласила окупационом зоном, јер они желе да Србе прикажу као терористе, с једне стране, док са друге имају прилику да их скидају као глинене голубове.
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
Подкаст
Сада и без рукавица: Курти и Запад отворили лов на Србе на КиМ | Свет са Спутњиком
Резултат тога је већ видљив, то је убиство четворо Срба, од чега двоје из снајперске ватре, а да за тим није било никакве потребе.

Север постао зона без закона

„Они су могли да их разоружају и приведу, али када прогласите једну област зоном антитерористичких операција, онда заправо суспендујете све цивилне законе и онда у буквалном смислу речи важи закон рата, а то су ликвидације и елиминације оних које они сматрају терористима. Овде нема речи о томе. Обично се тај термин користи када из суседне државе из неког другог окружења дође до упада на другу територију неке терористичке групе,“ објашњава Спасић.
Овде се дакле ради о грађанима Србије, наставља Спасић, заправо, наше окупиране територије Косово и Метохије, и они не могу никако бити проглашени терористима.
„Знате, врло тешко ви можете своје грађане да прогласите терористима с обзиром на чињеницу да се они не дефинишу као припадници неке организације или да су повезани са неком терористичком групом. Овде су се људи организовали да се одбране управо од терора који над њима спроводе те косовске снаге , односно, власти које су овакво стање прогласиле,“ објашњава Спасић.
Он је уверен да су западни моћници, Американци или неко други, рекли Приштини или одобрили, да четири српске општине прогласе зоном антитерористичких операција. Јер, како Спасић каже, боде очи колико је Кфор по страни у целој причи, и да је фактички пружио логистику косовским снагама тако што је затворио админстративне прелазе према Србији.
Тзв. косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
СРБИЈА
Пронађено четврто тело код Бањске
Александар Вучић на конференцији за новинаре приказује фотографију возила која је искоришћена за лажне оптужбе - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2023
СРБИЈА
Вучић: Можете све да нас побијете - никада вам нећемо признати независно Косово /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала