Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић: Хвала Кипру на поштовању територијалног интегритета Србије

© Sputnik / Лола Ђорђевић Ана Брнабић
 Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2023
Пратите нас
Премијерка Србије Ана Брнабић састала се данас са новоименованим амбасадором Републике Кипар у Србији Андреасом Фотиуом и том приликом му захвалила на доследном поштовању интегритета и суверенитета наше земље.
Брнавић је захвалила и на принципијелном ставу Кипра приликом разматрања захтева за покретање процедуре за чланство тзв. Косова у Савету Европе, саопштила је Влада Србије.
Пожелевши амбасадору добродошлицу и успешан мандат у Београду, премијерка је рекла да верује да ће билатерални односи двеју земаља, који су засновани на традиционалном пријатељству, блискости и солидарности наших народа, бити додатно унапређени уз обострано залагање.
Како се наводи, Брнабић је нагласила интерес за унапређење и јачање економских веза, имајући у виду привредне потенцијале обе земље.
Амбасадор Фотиу је изнео уверење да ће односи двеју земаља током његовог мандата бити додатно унапређени, укључујући и кроз одржавање Високог савета за сарадњу Србије и Кипра, те посебно истакао значај економске сарадње, инвестиција и туризма.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала