- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Титула за Хачанова после петогодишњег поста – и посебна посвета: „Ово је за моју породицу“

© AP Photo / Charles KrupaКарен Хачанов
Карен Хачанов - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2023
Пратите нас
Руски тенисер Карен Хачанов освојио је АТП турниру у кинеском Џухаију, пошто је у финалу победио Јапанца Јошихита Нишиоку 7:6 (7:2), 6:1.
Меч је трајао један сат и 44 минута. Хачанов је 15. тенисер света, док је Нишиока 46. на АТП листи. Ово је био пети међусобни дуел руског и јапанског тенисера, а четврти тријумф Хачанова.
Хачанов је први стигао до брејка у петом гему првог сета, а онда је на свој сервис повео 4:2. Јапанац је изједначио на 4:4, а онда се играло гем за гем.
Хачанов је добио први сет резултатом 7:2 у тај-брејку. Рус је бриљирао у другом сету, а свом ривалу је препустио само један гем.
Руски тенисер је тријумфом у Кини стигао до пете титуле у каријери, а прве у овој сезони.
Он је последњу титулу пре Џухаија освојио у новембру 2018. када је тријумфовао на мастерсу у Паризу.
„Желим да се захвалим породици. Супрузи Вероники, синовима Давиду и Михаилу. Гледају ме сигурно, сигурно је да се смеју. Шаљем им загрљаје и пољупце. Они су ми највећа подршка, ето враћам се после повреде, надао сам се само да ћу добити што више мечева. Три месеца сам био ван игре, много сам пропустио, био сам жељан да се вратим и освојим титулу после дуго времена и посвећујем је породици“, навео је емотивни Хачанов.
Хачанов је за тријумф у Кини освојио новчану награду од 149.330 долара и 250 бодова за АТП листу, док је Нишиоки припало 87.110 долара и 150 поена.
АТП турнир у Џухаију играо се за наградни фонд од 981.785 долара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала